Jordärtskockssoppa med parmachips
En len och god soppa. Gör gärna parmachipsen i förväg. Om de går sönder kan du bryta dem i bitar och dekorera soppan med dessa.
Ingredienser 4 personer
|
|
Gör så här:
- Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i bitar. Finhacka vitlöken.
- Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull.
- Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt detta koka i 15 minuter, tills allt är mjukt.
- Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Rör i grädden och värm. Smaka av med salt och peppar.
- Garnera med parmachips, timjan och ett par varv med svartpeppar.
- Parmachips: Lägg skivor av parmaskinka på en bakplåtspapperklädd plåt och torka i ugnen, 150°C, i ca 5 minuter. Låt svalna på papper.
Receptet kommer från tidningen Buffé