Kycklinggryta
Är man fler runt bordet går det bra att tillsätta mer kyckling. Servera grytan med grovhackad persilja och ett gott bröd, ris eller risonipasta.
Ingredienser 4-6 personer
|
|
Gör så här:
- Kärna ur paprikorna och tärna dem grovt. Hacka rödlök och vitlök grovt. Hacka sardellerna fint och oliverna grovt.
- Stycka kycklingen i mindre delar. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull och bryn kycklingdelarna. Ta upp köttet och fräs lök och vitlök mjuk. Tillsätt paprika, kyckling, sardeller och paprikapul¬ver och fräs några minuter.
- Slå på vatten, körsbärstomater med sitt spad och hälften av oliverna. Krydda med salt och svartpeppar. Koka upp och låt sjuda utan lock i 45–50 minuter eller tills alla kycklingdelar är tillagade.
- Ta upp kycklingen och mixa vätskan grovt. Det ska inte bli en slät sås utan vätska och grönsaker ska bara gå ihop lite.
- Lägg ner kycklingen igen och strö på resten av oliverna.
Halvvägs...
Receptet kommer från tidningen Salt & Peppar